Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον οικισμό Μαύρικα

Την Παρασκευή, 21/6/2019 πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον οικισμό Μαύρικα, για δεύτερη φορά, με πρωτοβουλία του Γραφείου Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και με την ενεργό συμμετοχή των Κουρκούνη Βασιλική (Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων), Βαΐτση Ευδοξία (Επισκέπτρια Υγείας) και Γκαβογιάννη Γεωργία (Επισκέπτρια Υγείας).

Η διενέργεια παιδιατρικής εξέτασης έγινε από την παιδίατρο του προγράμματος «Υγεία για Όλους», κα Βασιλείου Ελευθερία και υπό την παρουσία της Προέδρου και συντονίστριας του εν λόγω προγράμματος, κα Σωτηροπούλου Ελένη. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Unesco. Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε μέσω του τμήματος Επισκεπτριών του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα στο Παράρτημα Ρομά του οικισμού Μαύρικα με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κέντρου να παρέχουν τη διοικητική υποστήριξη. Η δράση υποστηρίχθηκε και από τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού, οι εθελοντές/ντριες του οποίου φρόντισαν να διαμορφώσουν κατάλληλα τον εξωτερικό χώρο και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά.

Η δράση έγινε στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας υποκινούμενη από κίνητρα εθελοντισμού και από την οποία διαπιστώθηκαν πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα στον πληθυσμό αυτό. Συνολικά καταγράφηκαν και εξετάστηκαν περισσότερα από 150 παιδιά. Εμβολιάστηκαν περισσότερα από 100 με τον μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων που δικαιολογούσε το κάθε παιδί μετά από εξέταση παιδιάτρου του προγράμματος Υγεία για Όλους, με αριθμό εκτελεσθέντων εμβολίων να ξεπερνά τα 200.