Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Δελτίο Τυπου

nursday2Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας οφείλει να τιμήσει το νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και προσφέρει την φροντίδα του σε όλους όσους την έχουν ανάγκη  κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών. Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) για το 2018 επέλεξε το εξής μήνυμα

http://atl-minibus.fr/wp-json/wp/v2/posts?tags=31 «Η Νοσηλευτική ως ηγετική φωνή: Η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

 

Σε όλο τον κόσμο, δυστυχώς, υπάρχουν άτομα και κοινότητες που υποφέρουν λόγω της έλλειψης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Δεν υπάρχει άλλο επάγγελμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων στις πιο ευάλωτες χρονικές περιόδους τους, όπως η νοσηλευτική. Η σχέση νοσηλευτών- ασθενών είναι μοναδική. Περισσότερο από κάθε άλλη ειδικότητα υγείας, οι νοσηλευτές ξοδεύουν το περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους αναπτύσσοντας μια μοναδική σχέση. Για τους νοσηλευτές, η υγεία είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε αποτελεσματική και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Νοσηλευτών, ας ενώσουμε μαζί τις φωνές μας για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην υγεία.

Για την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Καρδίτσας

Παπαδοπούλου Σταυρούλα, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Last modified on Friday, 11 May 2018 07:03